Mijn Bibliotheek

Jouw toegangspoort tot de digitale bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Bekijk een overzicht van openstaande kosten. Je beheert er de lidmaatschappen van jezelf en van andere gezinsleden. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot de digitale collecties van de bibliotheek.

Registreren op Mijn Bibliotheek

Klik op “Aanmelden bij Mijn Bibliotheek” (rechtsboven op de site) en dan vervolgens op de aanmeldpagina op de link “Maak een profiel aan”.

MB

Volg de stappen van het registratieformulier:

  1. Geef het e-mailadres (opgelet! dit is het e-mailadres dat je opgaf in HaBoBIB) op dat je wil gebruiken voor je profiel, klik “Ga verder”. 
  2. Vul je bibliotheek in, klik “Ga verder”.
  3. Koppel je lidmaatschap aan je profiel: neem je bibliotheekkaart (of je identiteitskaart als dat je bibliotheekkaart is) bij de hand en vul de velden in. 

Bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer: dit nummer vul je in zonder spaties of streepjes. Alle cijfers gewoon achter elkaar.

3a) Gebruiker vult bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer in en in het andere veld zijn geboortedatum in het formaat jjjj-mm-dd, dus bv. 1990-02-20

3b) De gebruiker ontvangt een e-mail met een unieke code op het mailadres dat in het bibliotheeksysteem bij dat lidmaatschap geregistreerd staat. Die unieke code moet ie ingeven om de koppeling te voltooien.

Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!

  1. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: hier kies je een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. 
  2. Als laatste stap bevestig je je e-mailadres via de mail de je kreeg en je bent klaar!