Databanken

Ben je op zoek naar actualiteit, recensies of informatie? Dan kunnen wij je helpen met onze online databanken. Je kan ze raadplegen in de bib. Wil je informatie opslaan? Vergeet dan je memorystick niet. Tegen vergoeding kan je ook printen in de bib.

Biblion Literom Heb je recensies van romans of auteursportretten nodig uit Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen (vb. De Morgen, De Standaard, Humo, Knack)? Dan vind je ze misschien wel hier. Zoek op titel en/of auteur.

Biblion Uittrekselbank Zoek je uitgebreide informatie bij Nederlandstalige of buitenlandse literatuur, bijvoorbeeld over stijl, personages, verklaring van de titel, inhoud, taal,...? Kijk dan eens in deze databank. Je vindt er ook heel wat auteursportretten. Deze databank is er voor volwassenenboeken maar ook voor jeugdboeken.

Basis onderwijs

We verwelkomen de Haachtse en Boortmeerbeekse scholen ook dit schooljaar weer voor uitleenmomenten, workshops en auteursbezoeken.

Onze scholenfolder basisonderwijs voor het schooljaar 2023-2024 kan je hier raadplegen.

Secundair onderwijs

Ook dit schooljaar gaan wij in zee met Sint-Angela en Don Bosco. Voor het eerste jaar B van beide scholen boekten we een nieuwe vertelling 'Goesting in de bib'. Voor klassen van de derde graad zijn er de infomomenten over onderzoekscompetenties. De leerkracht kiest zelf welk accent hij of zij wil leggen: literaire databanken, online woordenboeken, Gopress Kiosk en krantenarchief ... Bekijk onze flyer.

Blok@HaBoBIB

Kom studeren tijdens de blokperiode in de bib van Haacht en Boortmeerbeek.