Tatertaal

Voor instapklasjes en onthaalkindjes

Tatertaal is een heerlijk pakket om met je peuters aan de slag te gaan met boekjes. In het pakket vind je leuke kijk- en flapboekjes, een handige handleiding en een boekje vol liedjes. En wat nog leuker is: er hoort een heus huisje van Gonnie bij dat je kan openklappen en dat uitnodigt tot plezante en leerrijke activiteiten.

Contacteer ons om een Tatertaalpakket te reserveren. Je kan het uitlenen als leerkracht van de instapklas of eerste kleuterklas of als onthaalouder.

Boekstart

boekstart

Baby & peuter laten genieten van boeken

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen. En er is meer. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Het versterkt de band tussen ouders en kinderen.

Maandelijks organiseren we een Boekstart-activiteit. Ontdek het hier.

Fundels

fundels

Gratis digitale prentenboeken via 'Mijn Bibliotheek'!

Hoe heerlijk is het om digitale prentenboeken tot leven te zien komen op tablet of pc. Maar het is ook leerrijk. Je kan lezen in verschillende talen, puzzelen, spelletjes spelen bij het boek, filmpjes maken. Fundels bevorderen het leesplezier, een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen.

Je kan 7 Fundels gratis lenen, telkens voor 4 weken.

Hoe werkt het?

• Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store.

• Meld je aan met je 'Mijn Bibliotheek-account'.

• Kies het boekje dat je wil lenen en het boekje wordt gedownload op het toestel.