HaBoBIB zoekt vrijwilligers

De Leesjury

leesjury

 

Dat is de leukste leesclub van het land! Exclusief voor kinderen en jongeren. 

Praat je graag met kinderen of jongeren over boeken en wil je een leesgroep begeleiden? Kan je je een zestal keer vrijmaken op een woensdagnamiddag tussen september en april voor een leesbijeenkomst in de bib? Hou je zelf van kinderboeken (8 tot 12 jaar) of Young Adult-boeken (14 tot 16 jaar)? Dan zoeken we jou!

Meer info (o.a. over de geselecteerde boeken) op www.deleesjury.be en via scholen@habobib.be 

Leeshelden

leeshelden

 

Dat zijn kinderen uit het tweede en derde leerjaar die lezen leuk vinden maar wat extra oefening kunnen gebruiken. 10 weken lang neem je als vrijwilliger zo'n groepje van maximaal 5 kinderen op sleeptouw. Je leest met hen een boek en verwerkt het nadien via toneel, knutsel- of spelopdrachten. Al het materiaal, inspiratie en een opleiding van 2 uur is voorzien. Bijeenkomsten in Haacht plannen we allicht op woensdagavond (tussen 18 uur en 19u15) in de maanden oktober, november, december. Het traject in Boortmeerbeek start in februari en loopt op donderdagavond (zelfde uren).

Loop je warm voor 1 traject of voor beide? Laat het ons weten!

Meer info op www.leeshelden.be of stel je vraag via scholen@habobib.be

Boekenstoet

boekenstoet

 

Dat is een voorleesproject-aan-huis voor anderstalige of sociaal kwetsbare kinderen van 4 tot 12 jaar. Dankzij de Boekenstoet kunnen kinderen samen met hun ouders ontdekken wat verhalen kunnen betekenen. In die gezinnen waar Nederlands, lezen en boeken geen evidentie zijn, geven we zo een duwtje in de rug. Wanneer het leesplezier voet aan de grond krijgt in het gezin, groeit de motivatie om boeken in huis te halen.

Tussen oktober 2022 en maart 2023 ga je: 10 keer 1 uur voorlezen bij een gezin thuis, op bezoek in HaBoBIB Boortmeerbeek/Haacht en bieden we jullie een culturele activiteit aan.

Ben je ouder dan 18 jaar, ben je gemotiveerd om kinderen in hun vertrouwde omgeving een talig duwtje in de rug te geven?

Na een succesvolle eerste editie gaan we opnieuw van start met De Boekenstoet in Haacht.

NIEUW! Boekenstoet Boortmeerbeek engageert zich vanaf dit jaar ook voor dit prachtige project.

Wil je graag deelnemen als voorleesvrijwilliger? Laat dan van je horen voor 15 september 2022.

Boekenstoet Haacht: huisvanhetkind@haacht.be (016 26 94 29)

Boekenstoet Boortmeerbeek: scholen@habobib.be (015 62 70 29)