Vrijwilligerswerk in HaBoBIB

De Leesjury

leesjury

 

Wat?
Dat is de leukste leesclub van het land! Exclusief voor kinderen en jongeren. 

Vrijwilligerswerk?
Praat je graag met kinderen en jongeren (8-18 jaar) over boeken en wil je een leesgroepje begeleiden? Kan je je vrijmaken op één woensdagnamiddag per maand voor een leesbijeenkomst in de bib? Hou je zelf van kinderboeken? Dan zoeken we jou!

Meer info?
www.deleesjury.be
deleesjury@habobib.be

Voorleeshalfuurtje

voorleeshalfuurtje

 

Wat?
We luisteren samen naar een verhaal en nadien knutselen of tekenen we een leuk aandenken. Voor kindjes tussen 3 en 5 jaar.

Vrijwilligerswerk?
Lees je graag voor? Ben je één woensdagnamiddag in de maand, tussen 14u30 en 15u00, vrij? Dan is dit het ideale vrijwilligerswerk voor jou.

Meer info?
contact@habobib.be
016 61 90 34

Leeshelden

leeshelden

 

Wat?
Dat zijn kinderen uit het tweede en derde leerjaar die lezen leuk vinden maar wat extra oefening kunnen gebruiken.

Vrijwilligerswerk?
10 weken lang neem je als vrijwilliger zo’n groepje van maximaal 5 kinderen voor een uur en een kwartier op sleeptouw. Je leest met hen een boek en verwerkt het nadien via toneel, knutsel- of spelopdrachten. Al het materiaal, inspiratie en een opleiding is voorzien.

Meer info?
www.leeshelden.be
scholen@habobib.be
016 61 90 34

Spelletjesnamiddagen

spelletjes

 

Wat?
Onze spelotheken (HaBoBIB Haacht & Boortmeerbeek) zetten afwisselend 1 keer per maand de deuren open! We zetten spelletjes klaar per leeftijdscategorie en dan kunnen gezinnen een hele namiddag spelletjes komen spelen. I.s.m. Huis van Het Kind Haacht, de gemeente Haacht & de gemeente Boortmeerbeek.

Vrijwilligerswerk?
We zoeken iemand die wil begeleiden bij het spelen van de spelletjes en het tellen en opruimen van de spelletjes samen met de kinderen.

Meer info?
contact@habobib.be
016 61 90 34 (Haacht) of 015 62 70 29 (Boortmeerbeek)

Boekenstoet

boekenstoet

 

Wat?
Dat is een voorleesproject-aan-huis voor anderstalige of sociaal kwetsbare kinderen van 4 tot 12 jaar. Dankzij de Boekenstoet kunnen kinderen samen met hun ouders ontdekken wat verhalen kunnen betekenen. In die gezinnen waar Nederlands, lezen en boeken geen evidentie zijn, geven we zo een duwtje in de rug.

Vrijwilligerswerk?
Tussen oktober 2023 en maart/april 2024 ga je: 10 keer 1 uur voorlezen bij een gezin thuis, op bezoek in HaBoBIB en bieden we jullie een culturele activiteit aan. Ben je ouder dan 18 jaar, ben je gemotiveerd om kinderen in hun vertrouwde omgeving een talig duwtje in de rug te geven?

Meer info?
Boekenstoet Haacht:
huisvanhetkind@haacht.be
016 26 94 29
Boekenstoet Boortmeerbeek:
scholen@habobib.be
015 62 70 29

Interesse? Vul dan zeker onderstaand formulier in.
Haacht: https://www.huisvanhetkindhaacht.be/boekenstoet
Boortmeerbeek: https://habobib.bibliotheek.be/formulier/boekenstoet